Jamajská tilapia

Ingredience


Angostura 0.5 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Sůl 1 špetka
Tilapie 565 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru vložíme nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a promixujeme. Přidáme mleté chilli, špetku soli a přilijeme agnosturu. Připravenou směsí potřeme stažené a vykostěné rybí filety z jedné strany. V talíři rozšleháme vejce, vedle nasypeme mouku a steaky obalíme potřenou stranou nahoru, nejdříve ve vajíčku, poté v mouce.
  2. V pánvi rozpálíme olej na vysokou teplotu a filety smažíme cca 3 minuty z každé strany dozlatova. Začneme potřenou stranou dolů. Na papírové utěrce necháme okapat.
  3. Můžeme podávat s hranolkami nebo rýží a salátem z rajčat, červené cibulky a avokáda.