Jamajská tilapia
Ingredience
Angostura |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tilapie |
565 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mixéru vložíme nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a promixujeme. Přidáme mleté chilli, špetku soli a přilijeme agnosturu. Připravenou směsí potřeme stažené a vykostěné rybí filety z jedné strany. V talíři rozšleháme vejce, vedle nasypeme mouku a steaky obalíme potřenou stranou nahoru, nejdříve ve vajíčku, poté v mouce.
- V pánvi rozpálíme olej na vysokou teplotu a filety smažíme cca 3 minuty z každé strany dozlatova. Začneme potřenou stranou dolů. Na papírové utěrce necháme okapat.
- Můžeme podávat s hranolkami nebo rýží a salátem z rajčat, červené cibulky a avokáda.