Bramborovo- rybí kuličky

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 150 g
Celer bulvový 60 g
Cibule 2 ks
Majonéza 100 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 1 dl
Mrkev kořen 60 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Nové koření celé 2 g
Pažitka 50 g
Pepř černý celý 3 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 50 g
Pšeničná krupice 30 g
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 120 g
Treska aljašská 400 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Housku nakrájíme na kostičky a necháme nasáknout v misce s mlékem. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme doměkka a scedíme, ponecháme v hrnci a přidáme k nim namočenou housku. Tresčí maso natrháme na menší kusy a přihodíme k bramborám. Přidáme vejce, podle potřeby krupici, osolíme, opepříme a rozmixujeme ručním mixérem. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmaženou na másle, muškátový oříšek a důkladně promícháme. Z vytvořené hmoty tvoříme menší kuličky, které si skládáme na tác.
  2. Do širšího hrnce vlijeme 2 l vody, přidáme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru naházíme rybí kuličky a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Mezitím si připravíme oválnou mísu, na kterou rozložíme listy hlávkového salátu a na střední linii rozetřeme lžící vrstu majonézy. Na majonézu rozložíme rybí kuličky a ozdobíme posekanou pažitkou. Servírujeme nejlépe s čerstvou zeleninou.