Treska s hranolky a tatarskou omáčkou
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Cibulka jarní |
1 kávová lžička |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
145 ml |
Mouka pšeničná hladká |
85 g |
Okurky nakládané |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
800 ml |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Treska mražená |
600 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si tatarskou omáčku - v míse smícháme majonézu, okurku, kapary, jarní cibulku a petrželku. Necháme v lednici vychladnout. Připravíme si těstíčko z mouky smíchané se solí, olejem a 100 ml studené vody.
- Pod studenou vodou opláchneme bramborové hranolky a necháme oschnout. Rozpálíme ve velkém hrnci olej a smažíme cca 7 minut dozlatova hranolky. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Našleháme vejce a přimícháme do těstíčka.
- Snížíme plamen a do oleje kápneme lžičku těstíčka, měl by prskat. Kousky tresčího masa obalíme v těstíčku a dozlatova smažíme 7 minut. Poté necháme okapat.
- Servírujeme smaženou tresku osolenou hrubou solí a tatarskou omáčkou.