Treska s hranolky a tatarskou omáčkou

Ingredience


Brambory 3 ks
Cibulka jarní 1 kávová lžička
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Majonéza 145 ml
Mouka pšeničná hladká 85 g
Okurky nakládané 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 800 ml
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Treska mražená 600 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si tatarskou omáčku - v míse smícháme majonézu, okurku, kapary, jarní cibulku a petrželku. Necháme v lednici vychladnout. Připravíme si těstíčko z mouky smíchané se solí, olejem a 100 ml studené vody.
  2. Pod studenou vodou opláchneme bramborové hranolky a necháme oschnout. Rozpálíme ve velkém hrnci olej a smažíme cca 7 minut dozlatova hranolky. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Našleháme vejce a přimícháme do těstíčka.
  3. Snížíme plamen a do oleje kápneme lžičku těstíčka, měl by prskat. Kousky tresčího masa obalíme v těstíčku a dozlatova smažíme 7 minut. Poté necháme okapat.
  4. Servírujeme smaženou tresku osolenou hrubou solí a tatarskou omáčkou.