Švestkový salát s jablky
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Citronová šťáva |
5 ml |
Jablka |
150 g |
Majonéza |
50 ml |
Ořechy vlašské |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
40 ml |
Švestky |
350 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný celer povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a necháme vychladnout. Švestky spaříme, oloupeme, vypeckujeme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, vychladlý celer také na kostičky, švestky rozčtvrtíme. Vše vložíme do mísy, zakápneme citronovou šťávou, zasypeme posekanými ořechy a vmícháme majonézu promíchanou se smetanou.
- Salát podáváme vychlazený.