Krůtí steaky s krémovou hořčicovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Estragon |
1 ks |
Hořčice dijonská |
2 kávová lžička |
Krůtí prsa |
4 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar drůbeží |
600 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vývar a víno vlijeme do pánve, přivedeme k varu, přidáme snítku estragonu a povaříme cca 15 min, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté vmícháme smetanu a vaříme ještě 10-15 min, až se směs vyvaří o další třetinu. Estragon vyjmeme.
- Mezitím si ve velké pánvi rozpálíme olej, maso ochutíme solí a pepřem a z každé strany dozlatova orestujeme. Cca 4-5 min.
- Do omáčky přidáme hořčici a citronovou šťávu a vlijeme ke steakům. Dobře promícháme a ihned podáváme dozdobené čerstvým estragonem.