Krůtí steaky s krémovou hořčicovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Estragon 1 ks
Hořčice dijonská 2 kávová lžička
Krůtí prsa 4 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 200 ml
Vývar drůbeží 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar a víno vlijeme do pánve, přivedeme k varu, přidáme snítku estragonu a povaříme cca 15 min, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté vmícháme smetanu a vaříme ještě 10-15 min, až se směs vyvaří o další třetinu. Estragon vyjmeme.
  2. Mezitím si ve velké pánvi rozpálíme olej, maso ochutíme solí a pepřem a z každé strany dozlatova orestujeme. Cca 4-5 min.
  3. Do omáčky přidáme hořčici a citronovou šťávu a vlijeme ke steakům. Dobře promícháme a ihned podáváme dozdobené čerstvým estragonem.