Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cherry rajčátky
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
250 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Penne |
350 g |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím rozpálíme ve velké pánvi olej a restujeme na něm cca 5 min. najemno nasekanou cibuli a celer. Přidáme nasekaná sterilovaná rajčata, protlak, vývar a přivedeme k varu. Podusíme cca 15 min. bez pokličky, za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne.
- Vmícháme rozpůlená cherry rajčátka, cukr, posypeme solí, pepřem a ještě 3 min. prohřejeme.
- Připravené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a podáváme.