Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cherry rajčátky

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 250 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Penne 350 g
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím rozpálíme ve velké pánvi olej a restujeme na něm cca 5 min. najemno nasekanou cibuli a celer. Přidáme nasekaná sterilovaná rajčata, protlak, vývar a přivedeme k varu. Podusíme cca 15 min. bez pokličky, za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Vmícháme rozpůlená cherry rajčátka, cukr, posypeme solí, pepřem a ještě 3 min. prohřejeme.
  4. Připravené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a podáváme.