Pikantní mexické kukuřičné enchiladas

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 hrst
Cibulka jarní 2 ks
Kukuřičná krupice T 600 100 g
Mouka pšeničná 100 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Salsa mexicana 5 polévková lžíce
Sůl 5 kávová lžička
Šunka tradiční 200 g
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 450 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout.
  2. Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe.
  3. Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou.
  4. Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě.
  5. Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut.
  6. Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami.