Pikantní mexické kukuřičné enchiladas
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 hrst |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kukuřičná krupice T 600 |
100 g |
Mouka pšeničná |
100 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Salsa mexicana |
5 polévková lžíce |
Sůl |
5 kávová lžička |
Šunka tradiční |
200 g |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
450 ml |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout.
- Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe.
- Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou.
- Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě.
- Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut.
- Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami.