Pstruh pečený na víně

Ingredience


Cibule 60 g
Olej rostlinný 20 g
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Pstruh 300 g
Sůl 2 špetka
Víno bílé 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať a pažitku posekáme, pstruha očistíme, osolíme, opepříme a naporcujeme.
  2. V pekáčku na sporáku orestujeme na oleji cibuli, poté přidáme pažitku s petrželí, zalijeme vínem a vložíme porce pstruha. Pekáček dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme zhruba čtvrt hodiny. Podle potřeby během pečení ještě přilijeme víno.