Pstruh pečený na víně
Ingredience
Cibule |
60 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Pstruh |
300 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať a pažitku posekáme, pstruha očistíme, osolíme, opepříme a naporcujeme.
- V pekáčku na sporáku orestujeme na oleji cibuli, poté přidáme pažitku s petrželí, zalijeme vínem a vložíme porce pstruha. Pekáček dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme zhruba čtvrt hodiny. Podle potřeby během pečení ještě přilijeme víno.