Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou

Ingredience


Citrony 1 ks
Mandle 15 g
Mléko polotučné 0.5 dl
Mouka pšeničná hladká 25 g
Olej rostlinný 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Pstruh 300 g
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme najemno, petrželovou nať drobně posekáme, citron nakrájíme na čtvrtky.
  2. Dva menší vykuchané pstruhy namočíme do mléka smíchaného se solí a pepřem a poté obalíme v mouce. V silnostěnné pánvi smažíme pstruhy na 20 gramech oleje. Z každé strany zhruba osm minut. Při smažení pstruhy nadzdvihujeme, aby se nepřipekli. Při obracení si počínáme velmi opatrně, aby se ryby nerozpadly.
  3. V mezičase na zbytku oleje opečeme hoblinky mandlí.
  4. Pstruhy na talířích zasypeme praženými mandlemi, sekanou petrželí, ozdobíme čtvrtkami citronu.