Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Mandle |
15 g |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Olej rostlinný |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Pstruh |
300 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme najemno, petrželovou nať drobně posekáme, citron nakrájíme na čtvrtky.
- Dva menší vykuchané pstruhy namočíme do mléka smíchaného se solí a pepřem a poté obalíme v mouce. V silnostěnné pánvi smažíme pstruhy na 20 gramech oleje. Z každé strany zhruba osm minut. Při smažení pstruhy nadzdvihujeme, aby se nepřipekli. Při obracení si počínáme velmi opatrně, aby se ryby nerozpadly.
- V mezičase na zbytku oleje opečeme hoblinky mandlí.
- Pstruhy na talířích zasypeme praženými mandlemi, sekanou petrželí, ozdobíme čtvrtkami citronu.