Filé po Uhersku

Ingredience


Cibule 50 g
Filé rybí 240 g
Houby čerstvé 100 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 25 g
Paprika červená 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé houby na menší kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Zapékací mísu vymažeme lžičkou oleje.
  2. Na pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme houby, papriku a pod pokličkou za občasného míchání dusíme. Směs zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Krátce povaříme.
  3. Na dno zapékací mísy vložíme osolené filé, zalijeme připravenou omáčkou a pečeme v troubě předehřáté na 190°C, dokud není maso měkké.
  4. Podáváme se šťouchanými brambory.