Filé po Uhersku
Ingredience
Cibule |
50 g |
Filé rybí |
240 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
25 g |
Paprika červená |
50 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé houby na menší kostky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Zapékací mísu vymažeme lžičkou oleje.
- Na pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme houby, papriku a pod pokličkou za občasného míchání dusíme. Směs zahustíme moukou rozšlehanou v mléce. Krátce povaříme.
- Na dno zapékací mísy vložíme osolené filé, zalijeme připravenou omáčkou a pečeme v troubě předehřáté na 190°C, dokud není maso měkké.
- Podáváme se šťouchanými brambory.