Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
30 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé rybí |
240 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Paprika zelená |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Filé nakrájíme na proužky, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pod fólií necháme v chladničce zhruba 20 minut odležet. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se špetkou soli, papriky zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky.
- Filé obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté vmícháme cibuli, papriku, česnek, rajský protlak, vodu a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.