Rybí filé s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 30 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé rybí 240 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 20 g
Paprika zelená 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Voda pitná 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé nakrájíme na proužky, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pod fólií necháme v chladničce zhruba 20 minut odležet. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se špetkou soli, papriky zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Filé obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté vmícháme cibuli, papriku, česnek, rajský protlak, vodu a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.