Nákyp z pečeného rybího filé

Ingredience


Citrony 1 ks
Filé rybí 250 g
Kmín drcený 1 špetka
Mléko polotučné 50 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 20 g
Petržel - nať 1 kávová lžička
Strouhanka 20 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželovou nať posekáme, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 g oleje.
  2. Filé osolíme, okmínujeme a podlité 1 sběračkou vody pečeme, dokud maso není měkké. Podle potřeby během pečení podléváme vodou.
  3. V mezičase svaříme mléko s moukou na hustší kaši. Necháme ji zchladnout a vmícháme rozšlehané vejce, prochladlé upečené filé, které jsme pokrájeli na kousky, petrželovou nať, sůl a strouhanku. Dobře promícháme, směs narovnáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až se směs nelepí na špejli.
  4. Nákyp na talíři ozdobíme plátkem citronu.