Nákyp z pečeného rybího filé
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Filé rybí |
250 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mléko polotučné |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Petrželovou nať posekáme, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 g oleje.
- Filé osolíme, okmínujeme a podlité 1 sběračkou vody pečeme, dokud maso není měkké. Podle potřeby během pečení podléváme vodou.
- V mezičase svaříme mléko s moukou na hustší kaši. Necháme ji zchladnout a vmícháme rozšlehané vejce, prochladlé upečené filé, které jsme pokrájeli na kousky, petrželovou nať, sůl a strouhanku. Dobře promícháme, směs narovnáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až se směs nelepí na špejli.
- Nákyp na talíři ozdobíme plátkem citronu.