Grilovaný losos s plísňovým sýrem a jablkem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Losos - filety 600 g
Mandle plátky 30 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sýr Niva (Rokfór) 85 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vysokou teplotu rozpálíme gril. Opláchneme a otřeme rybí filety, položíme je kůží dolů na olejem potřenou grilovací mřížku. Potřeme je olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem a grilujeme 4 minuty.
  2. Smícháme v misce sýr, mandle, jablko a petrželku. Filety sejmeme z grilu a posypeme je směsí. Dáme zpátky na gril a další 3 minuty grilujeme, dokud nezačne sýrová směs bublat a nezezlátne a maso není hotové. Pokapeme filety citronovou šťávou a podáváme.