Grilovaný losos s plísňovým sýrem a jablkem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Losos - filety |
600 g |
Mandle plátky |
30 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sýr Niva (Rokfór) |
85 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na vysokou teplotu rozpálíme gril. Opláchneme a otřeme rybí filety, položíme je kůží dolů na olejem potřenou grilovací mřížku. Potřeme je olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem a grilujeme 4 minuty.
- Smícháme v misce sýr, mandle, jablko a petrželku. Filety sejmeme z grilu a posypeme je směsí. Dáme zpátky na gril a další 3 minuty grilujeme, dokud nezačne sýrová směs bublat a nezezlátne a maso není hotové. Pokapeme filety citronovou šťávou a podáváme.