Upíří rajská polévka

Ingredience


Česnek 20 g
Cibule 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 5 g
Rajčata 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve rajčata ponoříme do horké vody, kde je ponecháme asi 5 minut, poté je z vody vyjmeme, zbavíme slupek, tvrdých částí a pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek a velmi krátce zarestujeme. Přidáme rajčata, podlijeme trochou vývaru a dusíme do změknutí. Poté směs rozmixujeme, zalijeme vývarem a ještě asi 5 minut povaříme, dochutíme solí a pepřem
  2. Polévku podáváme horkou, jednotlivé porce zdobíme sekanou zelenou petrželkou.