Upíří rajská polévka
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibule |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve rajčata ponoříme do horké vody, kde je ponecháme asi 5 minut, poté je z vody vyjmeme, zbavíme slupek, tvrdých částí a pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek a velmi krátce zarestujeme. Přidáme rajčata, podlijeme trochou vývaru a dusíme do změknutí. Poté směs rozmixujeme, zalijeme vývarem a ještě asi 5 minut povaříme, dochutíme solí a pepřem
- Polévku podáváme horkou, jednotlivé porce zdobíme sekanou zelenou petrželkou.