Pečená červená řepa s bresaolou
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Křen |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
5 polévková lžíce |
Bresaola - Sušená hovězí šunka |
100 g |
Červená řepa |
18 ks |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rukola |
6 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červenou řepu naskládáme na arch alobalu, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme snítky tymiánu. Z alobalu vytvarujeme balíček, pevně uzavřeme, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut při 200 °C.
- Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a v míse pokapeme octem.
- Z nastrouhaného křenu, zakysané smetany, vinného octa a citronové kůra a šťávy ušleháme zálivku.
- Na každý talíř upravíme hrst omyté rukoly, zalijeme připravenou zálivkou a obložíme plátky řepy a bresaoly. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme.