Pečená červená řepa s bresaolou

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Křen 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 5 polévková lžíce
Bresaola - Sušená hovězí šunka 100 g
Červená řepa 18 ks
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rukola 6 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu naskládáme na arch alobalu, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme snítky tymiánu. Z alobalu vytvarujeme balíček, pevně uzavřeme, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut při 200 °C.
  2. Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a v míse pokapeme octem.
  3. Z nastrouhaného křenu, zakysané smetany, vinného octa a citronové kůra a šťávy ušleháme zálivku.
  4. Na každý talíř upravíme hrst omyté rukoly, zalijeme připravenou zálivkou a obložíme plátky řepy a bresaoly. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou a ihned podáváme.