Chřestová polévka s bramborami
Ingredience
Brambory |
250 g |
Chřest bílý |
500 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané pokrájene bramboy vložíme do hrnce přidáme očištěný nakrájený chřest, který jsme zbavili tvrdých částí.
- Pžidáme sůl kmín, zalijeme vývarem a na mírném ohni uvaříme. Když zelenina změkne, přidáme olej, sejmeme z ohně a rozmixujeme.
- Potom vmícháme sýr, dochutíme pepřem krátce zahřejeme a podáváme.