Chřestová polévka s bramborami

Ingredience


Brambory 250 g
Chřest bílý 500 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané pokrájene bramboy vložíme do hrnce přidáme očištěný nakrájený chřest, který jsme zbavili tvrdých částí.
  2. Pžidáme sůl kmín, zalijeme vývarem a na mírném ohni uvaříme. Když zelenina změkne, přidáme olej, sejmeme z ohně a rozmixujeme.
  3. Potom vmícháme sýr, dochutíme pepřem krátce zahřejeme a podáváme.