Smažení garnáti po asijsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Garnát obecný |
455 g |
Ořechový olej |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme garnáty. Vyloupeme je, ale ocásky ponecháme. Nařízneme je v zadní části ostrým nožem a vyndáme z nich černé střívko. Důkladně propláchneme vodou a uložíme do lednice.
- Do mixéru nasypeme nakrájený zázvor, česnek, šalotku a nasekané chilli papričky bez semínek a promixujeme.
- V pánvi rozpálíme olej a cca 2 min. na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přisypeme směs z mixéru a krátce cca 1 min. osmažíme. Uvolní se nám vůně koření.
- Přidáme garnáty a rozčvrtcená rajčata, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Restujeme ještě cca 3-5 min. dorůžova.