Vaječná omeleta s rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
94.7 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě.
- Očištěné žampiony nakrájíme, osolíme a promícháme. Poté je osmahneme na pánvi v oleji.
- Nakrájenou cibuli v jiné pánvi osmažíme dozlatova.
- Rýži, houby a cibuli smícháme a krátce na na pánvi podusíme.
- Směs zalijeme vajíčky, nemícháme, jen osolíme a pečeme.