Bůčková polévka
Ingredience
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
10 g |
Vepřový bok |
400 g |
Voda pitná |
1000 ml |
Zelí hlávkové bílé |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso vcelku, zelí a petrželovou nať. Ochutíme solí, pepřem a vaříme doměkka. Všechny suroviny vyjmeme, maso nakrájíme na kostičky, nať posekáme a uvařené zelí pokrájíme nahrubo. Všechno vrátíme zpět do vývaru, necháme ještě krátce projít varem, posypeme posekanou pažitkou a podáváme.
- Tato polévka je velmi sytá, takže nám nahradí hlavní chod.