Krupková polévka se zeleninou

Ingredience


Brambory 200 g
Celer bulvový 30 g
Hovězí vývar základní 1000 ml
Krupky trhané 50 g
Mléko polotučné 400 ml
Mrkev kořen 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 50 g
Sůl 10 g
Tuřín 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krupky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, tuřín a brambory dobře očistíme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme ke krupkám, vodu co se odpařila nahradíme přilitím mléka a vaříme 20 minut.
  2. Polévku podáváme velmi teplou.