Krupková polévka se zeleninou
Ingredience
Brambory |
200 g |
Celer bulvový |
30 g |
Hovězí vývar základní |
1000 ml |
Krupky trhané |
50 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mrkev kořen |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
50 g |
Sůl |
10 g |
Tuřín |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krupky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, tuřín a brambory dobře očistíme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme ke krupkám, vodu co se odpařila nahradíme přilitím mléka a vaříme 20 minut.
- Polévku podáváme velmi teplou.