Špagety aglio e olio
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente.
- Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Lžičku nebo dvě si necháme na dozdobení.
- Chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném oleji. Poté přidáme česnek a ještě krátce opečeme. Dáme pozor, aby česnek nezhnědl. Nakonec přidáme sušenou papričku.
- Špagety scedíme a přimícháme k ostatním přísadám. Dochutíme solí a pepřem. Posypeme zbylou petrželkou a podáváme.