Špagety aglio e olio

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 0.5 ks
Chilli paprička sušená 1 ks
Olej olivový extra panenský 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente.
  2. Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Lžičku nebo dvě si necháme na dozdobení.
  3. Chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném oleji. Poté přidáme česnek a ještě krátce opečeme. Dáme pozor, aby česnek nezhnědl. Nakonec přidáme sušenou papričku.
  4. Špagety scedíme a přimícháme k ostatním přísadám. Dochutíme solí a pepřem. Posypeme zbylou petrželkou a podáváme.