Vydatná zeleninová polévka
Ingredience
Celer bulvový |
25 g |
Česnek |
5 g |
Cibule |
100 g |
Fazole červené |
125 g |
Kapusta hlávková |
125 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rýže loupaná |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Fazole namočíme přes noc do studené vody. Další den vyměníme vodu a fazole dáme předvařit asi na 15 minut.
- V dalším kastrolu rozehřejeme rostlinný olej, vložíme do něj zeleninu pokrájenou na kousky a vše asi 3 minuty zprudka opékáme. Poté podlijeme vývarem, přidáme fazole, rýži, rajčata, protlak, česnek a na mírném ohni a za občasného míchání dále vaříme, až je vše měkké.
- Nakonec polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme přizdobit strouhaným parmezánem. Lze podávat s pečivem jako chutnou večeři.