Vydatná zeleninová polévka

Ingredience


Celer bulvový 25 g
Česnek 5 g
Cibule 100 g
Fazole červené 125 g
Kapusta hlávková 125 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rýže loupaná 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 40 g
Vegeta 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody. Další den vyměníme vodu a fazole dáme předvařit asi na 15 minut.
  2. V dalším kastrolu rozehřejeme rostlinný olej, vložíme do něj zeleninu pokrájenou na kousky a vše asi 3 minuty zprudka opékáme. Poté podlijeme vývarem, přidáme fazole, rýži, rajčata, protlak, česnek a na mírném ohni a za občasného míchání dále vaříme, až je vše měkké.
  3. Nakonec polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme přizdobit strouhaným parmezánem. Lze podávat s pečivem jako chutnou večeři.