Bílá bábovka jaffa
Ingredience
Čokoláda bílá |
155 g |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Likér pomerančový |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko polotučné |
60 ml |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Samokypřicí mouka |
315 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do ohnivzdorné misky vložíme nastrouhanou bílou čokoládu a ve vodní lázni ji necháme za stálého míchání rozpustit na hladkou kaši. Poté dáme misku stranou, aby čokoláda vychladla.
- Máslo a cukr utřeme v míse do nadýchaného krému. Vmícháme vejce, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, likér a vychladlou čokoládu.
- Přisypeme mouku, přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme 30 minut.
- Poté necháme 5 minut ve formě odpočinout, vyklopíme a necháme vychladnout. Ozdobíme moučkovým cukrem, případně kandovanou pomerančovou kůrou a podáváme.