Bílá bábovka jaffa

Ingredience


Čokoláda bílá 155 g
Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Likér pomerančový 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 60 ml
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Samokypřicí mouka 315 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do ohnivzdorné misky vložíme nastrouhanou bílou čokoládu a ve vodní lázni ji necháme za stálého míchání rozpustit na hladkou kaši. Poté dáme misku stranou, aby čokoláda vychladla.
  2. Máslo a cukr utřeme v míse do nadýchaného krému. Vmícháme vejce, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, likér a vychladlou čokoládu.
  3. Přisypeme mouku, přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme 30 minut.
  4. Poté necháme 5 minut ve formě odpočinout, vyklopíme a necháme vychladnout. Ozdobíme moučkovým cukrem, případně kandovanou pomerančovou kůrou a podáváme.