Dort s datlemi

Ingredience


Čokoláda na vaření 300 g
Cukr krupice 220 g
Datle 160 g
Ořechy lískové 280 g
Smetana 33% (šlehačka) 375 ml
Vaječný bílek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Bílky šleháme, dokud se nezačnou tvořit špičky, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Přimícháme vypeckované a nasekané datle, čokoládu (200 g) a nasekané oříšky.
  2. Do vymazané a papírem vyložené dortové formy vložíme těsto a pečeme 40 minut, dokud těsto neztuhne. Necháme vychladnout.
  3. Korpus vyndáme z formy a podélně rozřízneme. Jednu polovinu korpusu potřeme šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou. Povrch dortu pokapeme zbylou rozehřátou čokoládou.