Kokosový dort s čokoládovou polevou
Ingredience
Čokoláda na vaření |
375 g |
Cukr krupice |
330 g |
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Kokosová moučka |
200 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pomerančová kůra |
2 kávová lžička |
Rum |
2 polévková lžíce |
Samokypřicí mouka |
280 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
185 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na 180 °C předehřejeme troubu. V míse důkladně cca 3 minuty promícháme máslo, cukr, kokosovou moučku, vejce, mouku, rum a mléko. Těsto přemístíme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vyložili pečícím papírem. Pečeme 45 minut. Poté necháme dort 5 minut ve formě a vyklopíme na mřížku. Korpus nožem podélně rozřízneme.
- Připravíme si náplň. Moučkový cukr a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru vmícháme do ušlehané a vychlazené šlehačky. Pomažeme náplní jednu polovinu korpusu a druhou polovinou přiklopíme.
- Polevu připravíme tak, že v ohnivzdorné misce necháme ve vodní lázni rozpustit nastrouhanou čokoládu dohladka. Postupně přimícháme olej.
- Dort na mřížce přelijeme polevou. Můžeme nechat stéct i po stranách. Necháme 1 hodinu ztuhnout v lednici, naporcujeme a podáváme.