Kotlety s hořčicovo-smetanovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Polévkové kostky Vitana 0.5 kostka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 600 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naklepeme vykoštěné kotlety, opepříme a osmažíme na oleji po obou stranách. Přiklopíme a dusíme, až je maso měkké.
  2. Připravíme si omáčku, nakrájíme cibuli a osmahneme ji na másle. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přidáme 0.5l vody a vše rozmícháme. Přivedeme k varu, přidáme masox a vaříme půl hodiny za občasného promíchání.
  3. Přidáme hořčici a nakonec nalijeme smetanu.
  4. Necháme přejít varem, osolíme, opepříme a podáváme.