Kotlety s hořčicovo-smetanovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polévkové kostky Vitana |
0.5 kostka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
600 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naklepeme vykoštěné kotlety, opepříme a osmažíme na oleji po obou stranách. Přiklopíme a dusíme, až je maso měkké.
- Připravíme si omáčku, nakrájíme cibuli a osmahneme ji na másle. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přidáme 0.5l vody a vše rozmícháme. Přivedeme k varu, přidáme masox a vaříme půl hodiny za občasného promíchání.
- Přidáme hořčici a nakonec nalijeme smetanu.
- Necháme přejít varem, osolíme, opepříme a podáváme.