Koláč z hub
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Houby čerstvé |
1000 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
6 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
3 špetka |
Těsto na pizzu |
800 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto rozdělíme na poloviny, jednu z nich vyválíme na plát o síle 5 mm a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu.
- Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- Přendáme do hrnce, zalijeme 200 ml vody a osolíme. Vaříme 15 minut.
- Uvařené houby slijeme a necháme dobře okapat.
- Máslo rozehřejeme a osmahneme na něm vařené houby, přidáme pepř, sůl, sekanou petržel, česnek a smetanu.
- Necháme chvíli podusit, poté odstavíme z plotny a necháme vystydnout.
- Houby přendáme do koláčové formy s těstem a překryjeme druhým plátem těsta. Spoje dobře přitiskneme k sobě.
- Ve středu formy vykrojíme v těstu malé kolečko, kterým bude unikat pára z koláče. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme při 200°C 70 minut.