Brambory plněné masem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory 1 kg
Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 6 g
Strouhanka 30 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové maso mleté 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a na jedné straně je trochu skrojíme, aby lépe stály v pekáčku. Vybíráme brambory podobné velikosti. Vršek každé brambory seřízneme a dužinu vydlabeme či vykrojíme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a smícháme s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou petrželí a strouhankou.
  3. Vydlabané brambory naplníme masovou směsí a vždy přiklopíme skrojkem. Každou bramboru omotáme plátkem slaniny a položíme do máslem vymazaného pekáčku.
  4. Pečeme 75 minut při 200°C.