Brambory plněné masem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
1 kg |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
6 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a na jedné straně je trochu skrojíme, aby lépe stály v pekáčku. Vybíráme brambory podobné velikosti. Vršek každé brambory seřízneme a dužinu vydlabeme či vykrojíme.
- Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a smícháme s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou petrželí a strouhankou.
- Vydlabané brambory naplníme masovou směsí a vždy přiklopíme skrojkem. Každou bramboru omotáme plátkem slaniny a položíme do máslem vymazaného pekáčku.
- Pečeme 75 minut při 200°C.