Cizrna s anglickou slaninou

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Celer - nať 80 g
Cibule 120 g
Cizrna 1000 g
Majoránka 0.333333 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 300 g
Pepř černý mletý 3 špetka
Pórek 200 g
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 3 špetka
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu necháme den před přípravou máčet ve studené vodě.
  2. Celer, cibuli, mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 1500 ml vody, nasypeme do ní cizrnu, na proužky nakrájenou slaninu a zeleninu. Ochutíme majoránkou, opepříme a osolíme. Směs vaříme na mírném ohni do změknutí cizrny a vyvaření většiny vody.
  3. Po uvaření vyjmeme slaninu. Vařenou zeleninu s cizrnou rozmixujeme na kaši, dle chuti dosolíme a dopepříme. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na rozpáleném sádle.
  4. Cizrnovou kaši přendáme do zapékací mísy, posypeme osmaženou slaninou, polijeme rozpuštěným máslem a necháme asi 5 minut zapékat v troubě.