Cizrna s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Celer - nať |
80 g |
Cibule |
120 g |
Cizrna |
1000 g |
Majoránka |
0.333333 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pórek |
200 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu necháme den před přípravou máčet ve studené vodě.
- Celer, cibuli, mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 1500 ml vody, nasypeme do ní cizrnu, na proužky nakrájenou slaninu a zeleninu. Ochutíme majoránkou, opepříme a osolíme. Směs vaříme na mírném ohni do změknutí cizrny a vyvaření většiny vody.
- Po uvaření vyjmeme slaninu. Vařenou zeleninu s cizrnou rozmixujeme na kaši, dle chuti dosolíme a dopepříme. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na rozpáleném sádle.
- Cizrnovou kaši přendáme do zapékací mísy, posypeme osmaženou slaninou, polijeme rozpuštěným máslem a necháme asi 5 minut zapékat v troubě.