Zapečené smetanové brambory

Ingredience


Brambory 1200 g
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 300 ml
Muškátový oříšek 3 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na 3 mm silná kolečka. Omyjeme a necháme dobře okapat.
  2. Pekáč potřeme máslem a česnekem a naplníme ho brambory.
  3. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, muškátovým oříškem, mlékem a smetanou.
  4. Vzniklou směsí přelijeme pekáč s bramborami.
  5. Máslo pokrájíme na menší kousky a poklademe jím povrch brambor.
  6. Necháme zapéct 50 minut při 210°C.