Čekankové závitky

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Čekanka 4 ks
Cibule 60 g
Citronová šťáva 20 ml
Hovězí vývar základní 150 ml
Máslo čerstvé 20 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 6 g
Strouhanka 20 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 150 g
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čekanky omyjeme a zbavíme košťálů. Poté je rozpůlíme a vyjmeme srdíčka. Srdíčka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a jejich listy nakrájíme na nudličky.
  2. Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na rozpáleném másle. Potom k ní přisypeme pokrájené listy čekanek a necháme 2 minuty smažit. Pak přimícháme mleté maso, vejce a strouhanku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a sekanou petržel. Vzniklou směsí naplníme vždy jednu polovinu čekanky a druhou polovinu k ní přiklopíme.
  3. Každou plněnou čekanku obalíme třemi proužky slaniny a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Necháme péct při 200°C. Po pěti minutách pečení podlijeme čekanky vínem smíchaným s vývarem. Pečeme dalších 25 minut, přičemž závitky občas přelijeme výpekem.