Čekankové závitky
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Čekanka |
4 ks |
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
150 g |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čekanky omyjeme a zbavíme košťálů. Poté je rozpůlíme a vyjmeme srdíčka. Srdíčka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a jejich listy nakrájíme na nudličky.
- Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na rozpáleném másle. Potom k ní přisypeme pokrájené listy čekanek a necháme 2 minuty smažit. Pak přimícháme mleté maso, vejce a strouhanku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a sekanou petržel. Vzniklou směsí naplníme vždy jednu polovinu čekanky a druhou polovinu k ní přiklopíme.
- Každou plněnou čekanku obalíme třemi proužky slaniny a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Necháme péct při 200°C. Po pěti minutách pečení podlijeme čekanky vínem smíchaným s vývarem. Pečeme dalších 25 minut, přičemž závitky občas přelijeme výpekem.