Polévka petrželová jemná
Ingredience
Česnek |
2 g |
Cibule |
80 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
750 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
1.8 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou petržel, česnek a asi tři minuty mícháme, pak zmírníme teplotu pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, až je petržel měkká.
- Poté polévku rozmixujeme, vlijeme rozšlehané vejce s mlékem a ještě asi dvě minuty znovu povaříme.
- Nalijeme na talíře a ozdobíme sekanou pažitkou.