Polévka petrželová jemná

Ingredience


Česnek 2 g
Cibule 80 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 750 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 1.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou petržel, česnek a asi tři minuty mícháme, pak zmírníme teplotu pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, až je petržel měkká.
  2. Poté polévku rozmixujeme, vlijeme rozšlehané vejce s mlékem a ještě asi dvě minuty znovu povaříme.
  3. Nalijeme na talíře a ozdobíme sekanou pažitkou.