Indická kořeněná polévka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 20 g
Cibule 100 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cizrna konzervovaná 400 g
Jablka 50 g
Jogurt bílý 175 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 20 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 15 g
Rajčata 300 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Vývar zeleninový 1.25 l
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět.
  2. Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme vývarem a dobře promícháme.
  3. Vhodíme cizrnu, rajčata a bobkový list a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny.
  4. Závěrem odstraníme bobkový list, vlijeme jogurt smíchaný s citronovou šťávou, dobře promícháme.
  5. Polévku zdobíme sekanou petrželovou natí.