Indická kořeněná polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
20 g |
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cizrna konzervovaná |
400 g |
Jablka |
50 g |
Jogurt bílý |
175 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
20 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
15 g |
Rajčata |
300 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1.25 l |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli necháme na oleji mírně zrůžovět.
- Přidáme drobně nakrájený celer, mrkev, jablko, papriku, česnek a několikrát promícháme. Zasypeme moukou, přidáme kari, zázvor, skořici, kurkumu, zalijeme vývarem a dobře promícháme.
- Vhodíme cizrnu, rajčata a bobkový list a pozvolna vaříme do změknutí zeleniny.
- Závěrem odstraníme bobkový list, vlijeme jogurt smíchaný s citronovou šťávou, dobře promícháme.
- Polévku zdobíme sekanou petrželovou natí.