Restované vepřové nudličky s hrachovými lusky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hrachové lusky |
180 g |
Mouka kukuřičná |
2 kávová lžička |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
3 polévková lžíce |
Rýže dušená |
400 g |
Vepřové maso libové |
500 g |
Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme omáčku. Smícháme ústřicovou omáčku se lžičkou cukru a vývarem. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kukuřičnou moukou, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a necháme 10 min marinovat.
- Rozpálíme wok pánev, pokapeme olejem a zprudka na ní krátce orestujeme rozetřený česnek, nasekaný zázvor, chilli papričku nakrájenou na kolečka a na kousky nakrájené cibulky. Vše vyjmeme, odložíme stranou a osmahneme vepřové nudličky. Rovněž vyjmeme a uchováme v teple.
- Nakonec v pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme rozpůlené hrachové lusky a cca 1 min orestujeme. Přidáme uvařenou rýži, připravenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a maso. Do středu vlijeme omáčku, celý obsah dobře promícháme, necháme několik minut povařit a ihned podáváme.