Restované vepřové nudličky s hrachovými lusky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hrachové lusky 180 g
Mouka kukuřičná 2 kávová lžička
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 3 polévková lžíce
Rýže dušená 400 g
Vepřové maso libové 500 g
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 200 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme omáčku. Smícháme ústřicovou omáčku se lžičkou cukru a vývarem. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kukuřičnou moukou, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a necháme 10 min marinovat.
  2. Rozpálíme wok pánev, pokapeme olejem a zprudka na ní krátce orestujeme rozetřený česnek, nasekaný zázvor, chilli papričku nakrájenou na kolečka a na kousky nakrájené cibulky. Vše vyjmeme, odložíme stranou a osmahneme vepřové nudličky. Rovněž vyjmeme a uchováme v teple.
  3. Nakonec v pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme rozpůlené hrachové lusky a cca 1 min orestujeme. Přidáme uvařenou rýži, připravenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a maso. Do středu vlijeme omáčku, celý obsah dobře promícháme, necháme několik minut povařit a ihned podáváme.