Artyčoky na česneku

Ingredience


Artyčoky 600 g
Česnek 6 stroužek
Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V zapékací misce rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme kostky artyčoků, dvě třetiny množství česneku, podlijeme troškou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a v troubě dusíme 20 minut. Misku odkryjeme, přidáme zbylý česnek a dopečeme odkryté. Občas podlijeme vývarem, ale jen po troškách, při konci pečení by měly zůstat v zapékací misce kostky artyčoků s máslovou česnekovou šťávou.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.