Artyčoky na česneku
Ingredience
Artyčoky |
600 g |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a dřevnaté části. Spodní části nakrájíme na kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- V zapékací misce rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme kostky artyčoků, dvě třetiny množství česneku, podlijeme troškou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a v troubě dusíme 20 minut. Misku odkryjeme, přidáme zbylý česnek a dopečeme odkryté. Občas podlijeme vývarem, ale jen po troškách, při konci pečení by měly zůstat v zapékací misce kostky artyčoků s máslovou česnekovou šťávou.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.