Artyčoky na slanině s hráškem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Artyčoky 600 g
Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Hrášek 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel - nať 10 g
Solamyl - bramborový škrob 10 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a nakrájíme je na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželovou nať posekáme.
  2. V pekáčku rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku artyčoky. Podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme v troubě 20 minut. Pekáček odkryjeme, přisypeme mladý hrášek, přidáme petrželovou nať, podle potřeby podlijeme a dopečeme odkryté. Chceme-li mít šťávu zahuštěnou, na konci pečení ji zahustíme solamylem nebo instantní světlou jíškou.