Artyčoky na slanině s hráškem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Artyčoky |
600 g |
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Hrášek |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel - nať |
10 g |
Solamyl - bramborový škrob |
10 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a nakrájíme je na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželovou nať posekáme.
- V pekáčku rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme slaninu, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku artyčoky. Podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a dusíme v troubě 20 minut. Pekáček odkryjeme, přisypeme mladý hrášek, přidáme petrželovou nať, podle potřeby podlijeme a dopečeme odkryté. Chceme-li mít šťávu zahuštěnou, na konci pečení ji zahustíme solamylem nebo instantní světlou jíškou.