Lilky v rajčatové omáčce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Lilek |
1000 g |
Olej olivový |
150 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
4 g |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
5 špetka |
Tymián sušený |
4 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 85 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky pokrájíme na proužky a osolíme, necháme hodinu vysrážet přebytečnou vodu.
- Rajčata pokrájíme na větší kusy, smícháme s 50 ml vody, rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí a bylinkami.
- Vše necháme 30 minut vařit, poté přidáme 12 ml olivového oleje. Osolíme a opepříme.
- Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- Okapané lilky 15 minut osmažíme na zbytku rozpáleného olivového oleje.
- Ke konci smažení opepříme.
- Vejce rozšleháme s mlékem.
- Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme plátky lilků a zalijeme vaječnou směsí.
- Pečeme ve vodní lázni 25 minut při 180 °C.
- Pečené lilky servírujeme zalité rajčatovým protlakem.