Lilky v rajčatové omáčce

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Lilek 1000 g
Olej olivový 150 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 4 g
Rajčata 500 g
Sůl 5 špetka
Tymián sušený 4 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky pokrájíme na proužky a osolíme, necháme hodinu vysrážet přebytečnou vodu.
  2. Rajčata pokrájíme na větší kusy, smícháme s 50 ml vody, rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí a bylinkami.
  3. Vše necháme 30 minut vařit, poté přidáme 12 ml olivového oleje. Osolíme a opepříme.
  4. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  5. Okapané lilky 15 minut osmažíme na zbytku rozpáleného olivového oleje.
  6. Ke konci smažení opepříme.
  7. Vejce rozšleháme s mlékem.
  8. Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme plátky lilků a zalijeme vaječnou směsí.
  9. Pečeme ve vodní lázni 25 minut při 180 °C.
  10. Pečené lilky servírujeme zalité rajčatovým protlakem.