Fettuccine se žampiónovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fettuccine 500 g
Voda pitná 2 l
Žampiony čerstvé 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fettuccine uvaříme v osolené vodě al dente.
  2. Mezitím rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme nahrubo nasekané žampiony a asi 5minut podusíme. Poté přimícháme sójovou omáčku, smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Omáčkou přelijeme těstoviny a podáváme.