Fettuccine se žampiónovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fettuccine uvaříme v osolené vodě al dente.
- Mezitím rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme nahrubo nasekané žampiony a asi 5minut podusíme. Poté přimícháme sójovou omáčku, smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
- Omáčkou přelijeme těstoviny a podáváme.