Smažené domácí hranolky
Ingredience
Brambory |
1200 g |
Olej slunečnicový |
2500 ml |
Sůl |
6 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oloupeme a pokrájíme na 6 mm silná kolečka, ta rozkrájíme na jednotlivé hranolky.
- Hranolky opláchneme pod vodou. Necháme okapat a osušíme ještě papírovým ubrouskem.
- Olej rozehřejeme ve fritovacím hrnci na 140 °C a 10 minut v něm necháme hranolky smažit.Poté vyjmeme, necháme okapat.
- Teplotu oleje zvýšíme na 185 °C a hranolky necháme ještě 2 minuty smažit.
- Usmažené hranolky necháme opět okapat, poté osolíme a ihned podáváme.