Škeble s pórkovým fondue

Ingredience


Hřebenatka 200 g
Máslo čerstvé 160 g
Pažitka 4 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Pórek 300 g
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka.
  2. Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme pokrájený pórek, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 5 minut, občas zamícháme.
  3. Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 21 minut.Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z plotny.
  4. Škeble dobře omyjeme a necháme 6 minut osmahnout na zbytku rozpáleného másla, osolíme a opepříme. Posypeme sekanou pažitkou.
  5. Ihned podáváme s oblohou z pórkového fondue.