Škeble s pórkovým fondue
Ingredience
Hřebenatka |
200 g |
Máslo čerstvé |
160 g |
Pažitka |
4 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Pórek |
300 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka.
- Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme pokrájený pórek, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 5 minut, občas zamícháme.
- Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 21 minut.Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z plotny.
- Škeble dobře omyjeme a necháme 6 minut osmahnout na zbytku rozpáleného másla, osolíme a opepříme. Posypeme sekanou pažitkou.
- Ihned podáváme s oblohou z pórkového fondue.