Polévka s játrovými knedlíčky (kuřecí)
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Játra kuřecí |
200 g |
Kuřecí křídla |
0.5 kg |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
0.5 ks |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vaříme křídla 45 min., přidáme očištěnou zeleninu a vaříme dalších 20 min. Potom vše přecedíme.
- Umeleme očištěná a omytá játra. Přidáme k nim zvlhčenou housku, nakrájenou cibuli, česnek, vejce, mouku, strouhanku a koření. Dobře promícháme.
- Zavaříme do vody noky, vaříme je 5 min a pak vyjmeme.