Batátový nákyp

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 1 kg
Cuketa 1 ks
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 200 g
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Batáty omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Čedar nakrájíme na plátky.
  2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Batáty smícháme s cuketou a pórkem, přidáme sýr, okořeníme sladkou paprikou, kurkumou, solí, pepřem, vložíme do vymazané zapékací mísy. Takto připravenou směs přelijeme zeleninovým vývarem a dáme péct.
  3. Po upečení vyjmeme, ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.