Batátový nákyp
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
1 kg |
Cuketa |
1 ks |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
200 g |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Batáty omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Čedar nakrájíme na plátky.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Batáty smícháme s cuketou a pórkem, přidáme sýr, okořeníme sladkou paprikou, kurkumou, solí, pepřem, vložíme do vymazané zapékací mísy. Takto připravenou směs přelijeme zeleninovým vývarem a dáme péct.
- Po upečení vyjmeme, ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.