Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Brambory |
500 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Omáčka francouzská |
1 polévková lžíce |
Provensálské koření |
1 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, naskládáme je do zapékací mísy. Vrstvy brambor prosolíme a posypeme kořením.
- Mezi brambory vložíme nakrájená rajčata.
- Naklepeme a osolíme kuřecí řízky a položíme je na vrstvu brambor a rajčat.
- V misce promícháme francouzskou omáčku na zapékání se smetanou. Směsí přelijeme brambory.
- Vše posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.