Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Brambory 500 g
Kuřecí prsa 500 g
Omáčka francouzská 1 polévková lžíce
Provensálské koření 1 špetka
Rajčata 6 ks
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, naskládáme je do zapékací mísy. Vrstvy brambor prosolíme a posypeme kořením.
  2. Mezi brambory vložíme nakrájená rajčata.
  3. Naklepeme a osolíme kuřecí řízky a položíme je na vrstvu brambor a rajčat.
  4. V misce promícháme francouzskou omáčku na zapékání se smetanou. Směsí přelijeme brambory.
  5. Vše posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.