Chlebový nákyp s goudou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
8 plátek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Gouda |
200 g |
Hlíva ústřičná |
300 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
400 ml |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Toasty zbavíme kůrky a nakrájíme na 3 cm velké čtverečky. Několika toastovými čtverečky vyložíme dno zapékací mísy.
- Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme máslo a hlívy na něm opečeme. Po 3 minutách přidáme prolisovaný česnek, přimícháme ocet, necháme povařit. Osolíme a opepříme.
- Goudu nastrouháme.
- Do zapékací mísy postupně vrstvíme houby, chléb a sýr. Smícháme mléko, vejce a hořčici, osolíme a opepříme, připravenou směsí přelijeme nákyp. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po vyjmutí ihned podáváme.