Kapustový nákyp s bramborami

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Créme fraiche 200 g
Kapusta růžičková 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 60 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a navrstvíme do zapékací mísy. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme kapustu a dusíme 5 minut. Poté osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Creme fraiche smícháme s vejci, přimícháme do zeleniny a vrstvíme na brambory. Nákypy posypeme pažitkou a strouhankou a dáme zapéct do trouby. Po vyjmutí ihned podáváme.