Kapustový nákyp s bramborami
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Créme fraiche |
200 g |
Kapusta růžičková |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a navrstvíme do zapékací mísy. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky.
- Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme kapustu a dusíme 5 minut. Poté osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Creme fraiche smícháme s vejci, přimícháme do zeleniny a vrstvíme na brambory. Nákypy posypeme pažitkou a strouhankou a dáme zapéct do trouby. Po vyjmutí ihned podáváme.