Rýžový nákyp s paprikami

Ingredience


Bazalka 1 ks
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.25 l
Olej olivový 2 kávová lžička
Olivy černé 80 g
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Rajčata sušená sterilovaná 10 ks
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 200 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nasekáme.
  2. Sušená rajčata nakrájíme na proužky, smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a přelijeme rajčata s rýží. Vložíme do trouby a dáme zapéct na 10 minut.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli, papriku a rajčata na něm 4 minuty podusíme. Bílek z druhého vejce ušleháme do tuhého sněhu. Ovčí sýr a olivy rozmixujeme a okořeníme bazalkou, solí a pepřem. Zeleninu smícháme se sněhem a umixovaným sýrem s olivami, rozložíme na zapečenou rýži a dáme péct do trouby na dalších 30 minut. Po upečení ihned podáváme.