Rýžový nákyp s paprikami
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Olivy černé |
80 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Rajčata sušená sterilovaná |
10 ks |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nasekáme.
- Sušená rajčata nakrájíme na proužky, smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a přelijeme rajčata s rýží. Vložíme do trouby a dáme zapéct na 10 minut.
- Na pánvi rozpálíme olej a cibuli, papriku a rajčata na něm 4 minuty podusíme. Bílek z druhého vejce ušleháme do tuhého sněhu. Ovčí sýr a olivy rozmixujeme a okořeníme bazalkou, solí a pepřem. Zeleninu smícháme se sněhem a umixovaným sýrem s olivami, rozložíme na zapečenou rýži a dáme péct do trouby na dalších 30 minut. Po upečení ihned podáváme.