Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chřest bílý |
400 g |
Chřest zelený |
400 g |
Cibulka jarní |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pesto |
2 polévková lžíce |
Sójový krém |
100 ml |
Sýr Parmezán |
150 g |
Těstoviny Penne |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vroucí vodě vaříme penne podle návodu na obalu. Slijeme a odložíme stranou.
- Bílý chřest oloupeme, spodní konec odřízneme. Zelený chřest omyjeme a oba chřesty nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Chřest blanšírujeme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Poté vyjmeme a odložíme stranou.
- Pesto smícháme se sójovým krémem.
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Oloupeme česnek a parmezán nastrouháme. Na pánvi rozpálíme olej, podusíme na něm jarní cibulku a přidáme prolisovaný česnek. Přidáme uvařené penne, chřest, sójový krém a 80 g parmezánu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
- Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmezánu a dáme zapéct do předehřáté trouby. Po vyjmutí ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.