Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
2 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
řepkový olej |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Uzené maso vařené |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a najemno nasekáme, Uzené maso pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme, přidáme nakrájené uzené maso a společně opékáme 2 minuty.
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. V mléce rozšleháme vejce s kmínem, pažitkou, solí a pepřem. Kyselé zelí vymačkáme a osolíme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy střídavě vkládáme brambory a zelí. Střední vrstvu budou tvořit kostky uzeného masa. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Nákyp posypeme strouhaným ementálem a zalijeme vaječnou směsí. Dáme zapéct do trouby na 45 minut.