Nákyp s kyselým zelím a uzeným masem

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 2 ks
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.5 l
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
řepkový olej 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Uzené maso vařené 300 g
Vejce slepičí 3 ks
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme, Uzené maso pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme, přidáme nakrájené uzené maso a společně opékáme 2 minuty.
  2. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. V mléce rozšleháme vejce s kmínem, pažitkou, solí a pepřem. Kyselé zelí vymačkáme a osolíme. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy střídavě vkládáme brambory a zelí. Střední vrstvu budou tvořit kostky uzeného masa. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. Nákyp posypeme strouhaným ementálem a zalijeme vaječnou směsí. Dáme zapéct do trouby na 45 minut.