Třený čokoládový dort
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
80 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao |
40 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Marmeláda rybízová |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
8 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
100 g |
Poleva čokoládová |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem. Vmícháme kakao, vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, moučkový cukr a mléko. Vše ještě chvíli třeme a nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem (nebo vymazané máslem) a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- Upečený a vychladlý dort rozřízneme a potřeme rybízovou marmeládou. Korpus přiklopíme a povrch dortu polijeme čokoládovou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou.