Třený čokoládový dort

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 80 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao 40 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Marmeláda rybízová 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 8 polévková lžíce
Mouka polohrubá 100 g
Poleva čokoládová 100 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem. Vmícháme kakao, vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, moučkový cukr a mléko. Vše ještě chvíli třeme a nakonec do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem (nebo vymazané máslem) a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  3. Upečený a vychladlý dort rozřízneme a potřeme rybízovou marmeládou. Korpus přiklopíme a povrch dortu polijeme čokoládovou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou.