Mexické kuře z páry

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 83.33325 ml
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Kuře 1 ks
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomerančová šťáva 250 ml
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Kuře rozporcujeme na 8 dílů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme.
  3. Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala.
  4. Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme.