Mexické kuře z páry
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
83.33325 ml |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
250 ml |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, papriku, oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme.
- Kuře rozporcujeme na 8 dílů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme.
- Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala.
- Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme.